top of page

GEVOELENS DIE
BLIJVEN PLAKKEN

LEREN STUDEREN

Documentscans.jpg

"Met de nieuwe versoepelingen ben je deze week sinds lange tijd weer op school geweest. Dat zou je als fijn hebben kunnen ervaren. Tegelijkertijd heb je moeten reizen en je bloot moeten stellen aan anderen. Dat kan minder prettig zijn geweest. Hoe breng je deze gemengde gevoelens in beeld en welke kleuren horen hierbij?"

De afgelopen tijd heeft vooral mijn introverte kant naar de voorgrond gehaald. Ik ben veel op mezelf en dat is prima. Hoewel veel mensen mij misschien niet op die manier kennen, vind ik het heerlijk om alleen te zijn. Alleen kan ik mijn gedachte vrij laten en dit leidt vaak tot nieuwe inzichten. Alleen heb ik ruimte. Door mijn ADHD raak ik snel overprikkeld. Een schooldag op locatie kan daardoor best vermoeiend zijn, maar zeker na een tijd waarin alles online was, kan het opstarten na de versoepelingen best even wat moeite kosten. Dat is ook wat ik uitgebeeld heb in het werk dat je hiernaast ziet.

 

De woorden op de achtergrond geven de verbale prikkels weer die dagelijks op je afkomen, de kleuren symboliseren daarin het negatieve en het positieve. De overvloed aan vlakken en kleuren laat zien hoe ik daar soms overprikkeld van kan raken. De mensfiguur in het midden symboliseert mijzelf. Mijn introverte zelf probeert zich hier af en toe, als het te veel is, de negativiteit de rug toe te keren, maar ook bescherming te zoeken in het positieve. De blauwe kleur waar ik in het midden op uitkwam geeft denk ik goed weer hoe ik me nu voel. Een bevroren gevoel, soms een beetje als stilstand. Wachtend op de wereld. Tot zij weer op gang komt.

bottom of page