top of page
Abstract Flame

GEDACHTEN VERANDEREN

LEREN STUDEREN

4.1

HOE GAAT
HET?

Ik zit sinds tijden weer echt heel goed in mijn vel. Het semester Space & Material is iets waar ik naar uit heb gekeken en de lesstof bevalt me goed. Ik werk hard, maar gelukkig wordt mijn harde werk beloond met goede cijfers.

Ten opzichte van vorig jaar heb ik veel meer motivatie en passie, omdat deze opleiding veel beter aansluit bij mijn talenten en daar haal ik ongelofelijk veel energie uit.

LOOP JE ERGENS TEGEN AAN IN JE STUDIE?

Ja af en toe wel. Er zijn bepaalde thema's op school, waaronder communicatie, die besproken zijn met de leraren en de studenten, maar dit wordt vaak op een prettige manier opgelost en heeft verder geen directe invloed op mijn resultaten of hoe ik me voel buiten school om. 

Wel merk ik dat mijn ADHD soms wat in de weg zit. Ik ben pas van medicatie gewisseld en dat duurt vaak meerdere weken waardoor ik snel vermoeid raak en weinig focus heb tijdens deze overgangsperiode.

WAT IS DE IMPACT VAN DE HUIDIGE SITUATIE OP JE STUDIE?

Als ik het een cijfer moet geven denk ik aan een 4 of een 5. Het valt best mee. Ik vind de online lessen niet altijd even effectief, maar ze zijn niet vervelend en het scheelt wel ook reistijd. Die tijd kan ik nuttiger besteden, dan wanneer ik in de trein zit.

 

Ik mis het contact met mijn medestudenten wel. Met mijn homegroup heb ik wel veel contact, maar ik zou ze wel wat vaker in het echt zien. Verder is het vervelend dat we niet alle vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen, maar ik heb het voor nu geaccepteerd en het heeft niet heel veel impact op mijn gemoedstoestand.

HOE BLIJF JE GEMOTIVEERD?

Ik probeer gezond te blijven eten en te bewegen, waardoor ik meer energie heb om met school bezig te gaan. Door een goede balans te houden tussen mijn sociale leven en het schoolleven is het prima te doen en blijf ik gemotiveerd.

 

Overleggen met medestudenten en het bekijken van elkaars werk helpt me ook heel erg. Als ik zie hoe anderen het doen geeft het me vaak een boost om zelf aan de slag te gaan. Dit kan tijdens de lessen op locatie, maar buiten school spreek ik ook met mensen uit mijn homegroup af en overleggen we veel via teams en whatsapp over schoolopdrachten.

KETEN-ANALYSE

ik werk aan een
schoolopdracht 
op mijn laptop

 

Ik besluit
een korte pauze
te nemen en haal
iets te eten in 
de keuken

Ondertussen kijk ik 
even op mijn telefoon.
Ik antwoord op 
berichtjes en praat 
met vrienden.

Iemand stuurt
een linkje van een
instagrampost. 
Ik open de app
en scroll verder.

Voor ik het weet
zijn er 30 minuten
voorbij. Mijn pauze
was eigenlijk maar
15 minuten.

Ondertussen krijg ik 
weer berichtjes van
vrienden en begin
ik nieuwe
gesprekken

Zonder dat ik me 
er bewust van ben
vliegt de tijd en aan
het eind van de dag
heb ik de opdracht
niet af.

GEDACHTEN VERANDEREN

bottom of page