top of page

LEESWIJZER

Het ontwikkelingsportfolio is een combinatie van verschillende werkvormen, waarin mijn proces van het afgelopen jaar in beeld wordt gebracht. Ontwerpopdrachten, experimenten, schetsen, vormstudies, toetsing en theoretisch verworven kennis komen bijeen in een wonderland aan werken.

Het ontwikkelingsportfolio is opgedeeld in drie onderdelen: een algemeen deel, het ontwikkelingsdeel en een prestatiedeel. Het algemene onderdeel bestaat uit deze leeswijzer en de 'About' pagina, die je mogelijk hiervoor bezocht hebt. Hier laat ik je kennismaken met mijn designfilosofie en verwijs ik je naar mijn CV, waar je mijn gevolgde opleidingen, werkervaring en vaardigheden kunt vinden. 

 

In het ontwikkelingsgedeelte komen de toetsen en ontwerpvragen uit de twee semesters van het afgelopen jaar aan bod. Deze kun je vinden in het menu onder de semesternamen Wonderland en Space & Material. Ik neem je mee in mijn ontwerpproces waar je schetsen, conceptonderbouwing, documentatie, beoordelingen en reflecties op het gemaakte werk vindt. In Wonderland ligt de focus vooral op het kunstzinnige, het ontdekken en verbeelden. Space & Material brengt in de tweede helft van het jaar al deze kennis en ontwikkeling samen, maar zet het op een concreter manier in in de vorm van ontwerpvragen. Hierin staat het ontwerpen centraal, onderbouwt door technische kennis en de kennis over kunst en vormgeving.

Het prestatiedeel is terug te vinden in het menu onder Dossiers en Ontwikkeling. Je kunt hier het beelddossier en de fotostylingsopdrachten uit semester Wonderland vinden, de verslagen van de door mij bezochte musea, en alle professionaliseringsopdrachten.

In het beelddossier en de fotostyling vind je een verzameling van beelden, waarin ik op een artistieke manier mijn fotografische vaardigheden toon. Hier ontvang ik ook feedback, waar ik vervolgens op reflecteer. De logboekdocumentatie geeft je een kijk op mijn manier van werken en op het gemaakte werk van het afgelopen studiejaar.

Musea en professionaliseringsopdrachten zijn in verslagvorm te bekijken en spreken voor zich. Mijn leerdoelen komen hier ook uitgebreid aan de orde en hier vind je ook de reflecties op mijn studievoortgang.

Ik hoop hiermee genoeg inzicht te hebben gegeven over de structuur van de website en het portfolio. Mocht je geïnteresseerd zijn in mijn werk dan kun je via het kopje Contact in het menu, contact met me opnemen. 

bottom of page